La Croix Gratiot

La Croix Gratiot

Domaine La Croix Gratiot

Domaine La Croix Gratiot is een wijnmakerij gelegen in de regio Languedoc in Zuid-Frankrijk, vlakbij de stad Montpellier. Het wijnhuis is eigendom van en wordt geëxploiteerd door de familie Gratiot, die al generaties lang wijn maakt in de regio.

De wijngaarden van Domaine La Croix Gratiot liggen op de hellingen rond het plaatsje Saint Georges d'Orques en zijn aangeplant met verschillende druivensoorten, waaronder Syrah, Grenache, Mourvèdre en Carignan. De wijnmakerij zet zich in voor duurzame wijnbouwpraktijken, inclusief het gebruik van natuurlijke meststoffen en bodembedekkers, om de gezondheid van de bodem en het ecosysteem te bevorderen.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en rosé, evenals een mousserende wijn. De vlaggenschipwijn van de wijnmakerij heet "Tradition", een mix van Syrah-, Grenache- en Mourvèdre-druiven. Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur en aroma's van zwart fruit en kruiden, met een volle en rijke smaak en een lange, complexe afdronk.

Domaine La Croix Gratiot staat bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen die het unieke terroir van de Languedoc weerspiegelen. Het wijnhuis heeft talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen voor zijn wijnen en wordt beschouwd als een van de topproducenten in de regio.

 

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst