Bordeaux

Bordeaux

Bordeaux

Bordeaux-wijnen behoren tot 's werelds meest gerenommeerde en gewilde wijnen. Deze wijnen komen uit de Bordeaux-regio in het zuidwesten van Frankrijk. Bordeaux staat bekend om zijn diversiteit aan terroirs, die de verschillende stijlen van rode, witte en dessertwijnen produceren.

Rode Bordeaux-wijnen worden meestal gemaakt van druiven zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. Ze variëren van licht en fruitig tot vol en krachtig, afhankelijk van de blend en het terroir. Witte Bordeaux-wijnen worden vaak gemaakt van Sauvignon Blanc, Semillon en Muscadelle-druiven, en ze variëren van verfrissend en mineraal tot rijk en boterachtig.

Bordeaux-wijnen staan ​​bekend om hun elegantie, complexiteit en vermogen om te rijpen. Ze hebben vaak aroma's en smaken van zwart fruit, kruiden, tabak en vanille bij rode wijnen, en citrus, perzik, honing en mineraliteit bij witte wijnen. Bordeaux biedt ook enkele van 's werelds duurste en meest prestigieuze wijnen, zoals de Grand Crus Classés uit de Médoc en Saint-Émilion.

Bordeaux-wijnen worden vaak geproduceerd door historische Châteaux met een lange traditie van wijnmaken, maar er zijn ook veel kleinere producenten die opkomende stijlen en innovatieve technieken gebruiken. Over het algemeen staan Bordeaux-wijnen bekend om hun uitstekende kwaliteit, veelzijdigheid aan tafel en vermogen om te verouderen, waardoor ze geliefd zijn bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 34

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 34

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst