Champagne Fleury

Champagne Fleury

Champagne Fleury

Champagne Fleury is een champagnehuis in het dorp Courteron in het zuidelijke deel van de Champagnestreek in Frankrijk. Het huis werd in de 19e eeuw gesticht door Emile Fleury en is van generatie op generatie doorgegeven aan Jean-Pierre Fleury, de huidige eigenaar en wijnmaker.

Champagne Fleury staat bekend om zijn toewijding aan biodynamische en biologische landbouwpraktijken, die ze in de jaren tachtig begonnen te implementeren. Ze waren een van de eerste champagnehuizen die in 1992 een biologische certificering ontvingen, en in 2003 werden ze het eerste champagnehuis dat een biodynamische certificering van Demeter ontving.

Het huis produceert een scala aan champagnes, waaronder niet-vintage melanges, vintage cuvées en bottelingen van één wijngaard. De wijnen staan bekend om hun frisheid, zuiverheid en elegantie, met een focus op het uitdrukken van het unieke terroir van hun wijngaarden. De meest bekende cuvée van Champagne Fleury is de "Fleur de l'Europe", een blend van Pinot Noir en Chardonnay die minstens vijf jaar op zijn droesem rijpt voordat hij wordt vrijgegeven.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst