Lucien Crochet

Lucien Crochet

Lucien Crochet

Lucien Crochet is een wijnproducent in de stad Bué in de appellatie Sancerre in de Loire-vallei in Frankrijk. Het landgoed is sinds de 16e eeuw in de familie en begin jaren tachtig nam Lucien Crochet het over. Tegenwoordig wordt het landgoed gerund door de zoon van Lucien, Gilles, die de familietraditie van het produceren van Sancerre-wijnen van hoge kwaliteit heeft voortgezet.

Het landgoed heeft in totaal 25 hectare wijngaarden, waarvan ongeveer tweederde is aangeplant met Sauvignon Blanc en de rest is aangeplant met Pinot Noir. De wijngaarden zijn aangeplant op bodems van kalksteen, klei en vuursteen, die verschillende kenmerken aan de wijnen geven.

De Sancerre wijnen van Lucien Crochet staan bekend om hun precisie, elegantie en mineraliteit. De Sauvignon Blanc-wijnen worden typisch gefermenteerd en gerijpt in roestvrijstalen tanks om de puurheid van fruit en minerale smaken te behouden, terwijl de Pinot Noir-wijnen worden gerijpt in een combinatie van roestvrijstalen en eikenhouten vaten om complexiteit en structuur toe te voegen. Over het algemeen staan de wijnen van Lucien Crochet hoog aangeschreven vanwege hun evenwicht, finesse en vermogen om te verouderen.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.