Sherry

Sherry

Sherry

Sherry is een versterkte wijn die afkomstig uit de regio Jerez in Zuid-Spanje. Het is gemaakt van witte druiven, voornamelijk de Palomino-druif, en is verrijkt met cognac of druiven-eau-de-vie om het alcoholgehalte te verhogen.

Sherry wordt meestal gerijpt in eikenhouten vaten met behulp van een uniek verouderingsproces, het solera-systeem genaamd, waarbij jongere wijnen met oudere worden gemengd om een consistent smaakprofiel te creëren. Er zijn verschillende soorten sherry, waaronder Fino, Manzanilla, Amontillado, Oloroso en Pedro Ximenez, elk met zijn eigen specifieke smaak en kenmerken.

Sherry wordt vaak gedronken als aperitief of dessertwijn en past goed bij een verscheidenheid aan gerechten, waaronder zeevruchten, kaas, noten en chocolade. Het kan gekoeld of op kamertemperatuur geserveerd worden, afhankelijk van het type sherry en persoonlijke voorkeur.

Le Connaisseur verkoopt sherry van de volgende sherryhuizen: Bodegas Lustau, Bodegas Baron, Bodegas Williams & Humbert en Bodegas Hidalgo la Gitana.

Filter
Aflopend sorteren

26 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

26 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst