Château d'Ollières

Château d'Ollières

Château d'Ollières

Château d'Ollières is een wijnmakerij in de appellatie Coteaux Varois en Provence, in het hart van de Provence, Frankrijk. Het landgoed heeft een lange geschiedenis van wijnmaken die teruggaat tot de 16e eeuw en was ooit eigendom van de graven van de Provence. Tegenwoordig wordt het wijnhuis gerund door de familie Audibert, die hier al meer dan 150 jaar wijn maakt.

Château d'Ollières zet zich in voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de regio weerspiegelen. Het landgoed heeft in totaal 40 hectare aan wijngaarden die zijn aangeplant met verschillende druivensoorten, waaronder Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon, Cinsault, Rolle en Vermentino. De wijngaarden liggen op de heuvels van de Var-regio en profiteren van een mediterraan klimaat dat wordt gekenmerkt door hete, droge zomers en milde winters.

De wijnmakerij produceert een scala aan rode, witte en roséwijnen die zijn gemaakt met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken. De wijnen staan bekend om hun frisheid, elegantie en balans en hebben in de loop der jaren talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen. Enkele van de meest populaire wijnen van het landgoed zijn de Château d'Ollières Rouge, een blend van Cabernet Sauvignon en Syrah, en de Château d'Ollières Blanc, gemaakt van Vermentino- en Rolle-druiven.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst