Domaine du Murinais

Domaine du Murinais

Domaine du Murinais

Domaine du Murinais is een door een familie gerunde wijnmakerij in het dorp Pilat-en-Chartreuse, in het Franse departement Isère, vlakbij de noordelijke grens van de wijnstreek Rhône-vallei. Het domein wordt al vier generaties lang gerund door de familie Besson en is gespecialiseerd in de productie van AOC Chartreuse en Vin de Pays wijnen.

De wijngaard beslaat 22 hectare terrasvormige hellingen, voornamelijk beplant met de druivenrassen Syrah, Grenache en Viognier. De wijngaard wordt beheerd met duurzame landbouwpraktijken en de wijnmakerij is biologisch gecertificeerd door Ecocert.

De wijnbereiding op Domaine du Murinais is traditioneel, met handmatige oogst en fermentatie in roestvrijstalen tanks of betonnen vaten. De wijnen worden gerijpt in eikenhouten vaten of vaten, afhankelijk van de wijn, en het landgoed produceert een scala aan rode, witte en roséwijnen. De wijnen staan bekend om hun evenwicht, frisheid en elegantie en hebben in de loop der jaren talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst