Bodegas Carrau

Bodegas Carrau

Bodegas Carrau

Bodegas Carrau is een wijnmakerij in de stad Cerro Chapeu, in de regio Rivera, Uruguay. Het wijnhuis werd in 1752 opgericht door de familie Carrau, die migreerde vanuit Catalonië, Spanje. Tegenwoordig wordt het wijnhuis gerund door de 10e generatie van de Carrau-familie en is het een van de oudste wijnhuizen in Uruguay.

Bodegas Carrau heeft 120 hectare wijngaarden, gelegen in de heuvels van de regio Cerro Chapeu. De wijngaarden zijn aangeplant met verschillende druivensoorten, waaronder Tannat, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Viognier. Het wijnhuis staat bekend om zijn hoogwaardige Tannat-wijnen, die worden geproduceerd met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken.

Naast de Tannat-wijnen produceert Bodegas Carrau een reeks andere wijnen, waaronder een mousserende wijn gemaakt volgens de traditionele methode en een witte wijn gemaakt met de zeldzame Albariño-druivensoort. De wijnmakerij produceert ook een scala aan versterkte wijnen, waaronder een vermout en een wijn in portstijl.

Bodegas Carrau zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en gebruikt een combinatie van traditionele en moderne technieken om zijn wijnen te produceren. De wijnmakerij heeft een reeks initiatieven geïmplementeerd om de impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken en het recyclen van afvalwater.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst