Rapitalà

Rapitalà

Tenuta Rapitalà

Tenuta Rapitalà is een prestigieus wijndomein gelegen op het betoverende Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee en een van de meest dynamische wijngebieden van Italië. De geschiedenis van Tenuta Rapitalà gaat terug tot de 18e eeuw, en het heeft sindsdien een schat aan wijntraditie en vakmanschap opgebouwd. Dit wijndomein is een lichtend voorbeeld van Siciliaanse wijnbouw en staat bekend om zijn voortreffelijke wijnen en toewijding aan kwaliteit.

De ligging van Tenuta Rapitalà aan de westkust van Sicilië, in de provincie Trapani, is van onschatbare waarde voor de wijnproductie. Het wijndomein strekt zich uit over een indrukwekkende 225 hectare aan wijngaarden. Deze wijngaarden profiteren van de zonnige en mediterrane klimatologische omstandigheden en de diverse bodemgesteldheid van het eiland. Dit draagt bij aan de unieke smaakprofielen van de wijnen van Tenuta Rapitalà.

Een opvallend kenmerk van Tenuta Rapitalà is de variatie van druivensoorten die hier worden geteeld. Het domein cultiveert zowel inheemse Siciliaanse variëteiten zoals Nero d'Avola, Grillo en Catarratto, als internationale druivensoorten zoals Chardonnay en Cabernet Sauvignon. Deze diversiteit stelt het wijndomein in staat om een breed scala aan wijnen te produceren en de smaakpapillen van wijnliefhebbers te verwennen.

Duurzaamheid en milieuvriendelijke wijnbouwpraktijken staan hoog in het vaandel bij Tenuta Rapitalà. Het domein zet zich in voor het behoud van biodiversiteit in hun wijngaarden en maakt gebruik van moderne technologieën om hun wijnproductie te verbeteren. Tenuta Rapitalà combineert op harmonieuze wijze traditie met innovatie om wijn te produceren van onberispelijke kwaliteit.

Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

7 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst