Nieuw Zeelandse wijnen

Nieuw Zeelandse wijnen

Nieuw-Zeelandse wijnen

Nieuw-Zeeland is een land dat een welverdiende reputatie heeft opgebouwd voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit. Het koele klimaat en de gevarieerde bodems van de wijngebieden van Nieuw-Zeeland bieden ideale groeiomstandigheden voor een scala aan druivensoorten. Onderstaand enkele beschrijvingen van Nieuw-Zeelandse wijnen:

Sauvignon Blanc: Dit is de beroemdste wijn van Nieuw-Zeeland en staat bekend om zijn heldere, pittige smaken van passievrucht, kruisbes en citrus. Sauvignon Blanc wordt door het hele land verbouwd, maar de Marlborough-regio op het Zuidereiland is vooral beroemd om zijn Sauvignon Blanc.

Pinot Noir: Nieuw-Zeeland staat ook bekend om zijn Pinot Noir, die in verschillende regio's door het hele land wordt verbouwd. Nieuw-Zeelandse Pinot Noir is over het algemeen lichter en fruitiger dan zijn tegenhangers uit andere regio's, met smaken van kersen, frambozen en kruiden.

Chardonnay: Chardonnay wordt in veel verschillende wijnregio's over de hele wereld verbouwd, maar het koele klimaat van Nieuw-Zeeland geeft een unieke draai aan deze klassieke druivensoort. Nieuw-Zeelandse Chardonnay wordt vaak omschreven als knapperig en mineraal gedreven, met smaken van groene appel, citroen en hazelnoot.

Over het algemeen staan Nieuw-Zeelandse wijnen bekend om hun zuiverheid, levendigheid en onderscheidende regionale kenmerken. Ze zijn zeker het ontdekken waard als je een wijnliefhebber bent!

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 36

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 36

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst