Nieuw Zeelandse wijnen

Nieuw Zeelandse wijnen

Nieuw-Zeelandse wijnen

Nieuw-Zeeland is een land dat een welverdiende reputatie heeft opgebouwd voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit. Het koele klimaat en de gevarieerde bodems van de wijngebieden van Nieuw-Zeeland bieden ideale groeiomstandigheden voor een scala aan druivensoorten. Onderstaand enkele beschrijvingen van Nieuw-Zeelandse wijnen:

Sauvignon Blanc: Dit is de beroemdste wijn van Nieuw-Zeeland en staat bekend om zijn heldere, pittige smaken van passievrucht, kruisbes en citrus. Sauvignon Blanc wordt door het hele land verbouwd, maar de Marlborough-regio op het Zuidereiland is vooral beroemd om zijn Sauvignon Blanc.

Pinot Noir: Nieuw-Zeeland staat ook bekend om zijn Pinot Noir, die in verschillende regio's door het hele land wordt verbouwd. Nieuw-Zeelandse Pinot Noir is over het algemeen lichter en fruitiger dan zijn tegenhangers uit andere regio's, met smaken van kersen, frambozen en kruiden.

Chardonnay: Chardonnay wordt in veel verschillende wijnregio's over de hele wereld verbouwd, maar het koele klimaat van Nieuw-Zeeland geeft een unieke draai aan deze klassieke druivensoort. Nieuw-Zeelandse Chardonnay wordt vaak omschreven als knapperig en mineraal gedreven, met smaken van groene appel, citroen en hazelnoot.

Over het algemeen staan Nieuw-Zeelandse wijnen bekend om hun zuiverheid, levendigheid en onderscheidende regionale kenmerken. Ze zijn zeker het ontdekken waard als je een wijnliefhebber bent!

Filter
Aflopend sorteren

24 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
 1. -10%
  Misty Cove Landmark Pinot Noir
  Normale prijs € 20,50 Speciale prijs € 18,50
 2. -10%
  Misty Cove Estate Sauvignon Blanc
  Normale prijs € 9,95 Speciale prijs € 8,95
 3. -10%
  Misty Cove Estate Pinot Noir
  Normale prijs € 17,50 Speciale prijs € 15,75
 4. -10%
  Misty Cove Landmark Chardonnay
  Normale prijs € 20,50 Speciale prijs € 18,50
Filter
Aflopend sorteren

24 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst