Baumann-Zirgel

Baumann-Zirgel

Domaine Baumann-Zirgel

Domaine Baumann-Zirgel is een familiebedrijf in de Elzas, Frankrijk, dat al generaties lang wijn maakt. Het wijnhuis is gevestigd in het dorp Mittelwihr, in het hart van de Elzas wijnregio. De familie Baumann-Zirgel is al sinds 1614 actief in de wijnbouw, en heeft een diepgewortelde passie voor het land en de druiven.

Het wijnhuis heeft 12 hectare wijngaarden, beplant met Pinot Noir, Riesling, Gewürztraminer, Sylvaner en Pinot Gris. De druiven worden met veel zorg en aandacht geteeld, met respect voor de natuur en het milieu. Baumann-Zirgel is gecertificeerd voor HVE (Haute Valeur Environnementale), wat betekent dat het wijnhuis zich inzet voor duurzame wijnbouwpraktijken.

Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en geperst. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks of in traditionele houten vaten. Baumann-Zirgel produceert een breed scala aan wijnen, van frisse en fruitige witte wijnen tot krachtige en complexe rode wijnen.

De wijnen van Baumann-Zirgel zijn geprezen om hun kwaliteit en finesse. Ze hebben talloze prijzen en medailles gewonnen op internationale wijnconcoursen. De wijnen zijn ook populair bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst