Sables Blonds

Sables Blonds

Sables Blonds

Sables Blonds is een Loire-wijnmaker met passie voor frisse en pure wijnen Sables Blonds is een wijnmakerij in de Loire-vallei in Frankrijk, opgericht door Fabienne Raviche en Philippe Angier. Ze delen een passie voor het maken van frisse, pure wijnen die de unieke karakteristieken van hun terroir weerspiegelen.

De wijngaarden van Sables Blonds beslaan ongeveer 20 hectare en zijn gelegen in de appellaties Touraine en Vouvray. Ze werken met traditionele druivenrassen uit de Loire, zoals Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Cabernet Franc en Malbec.

Fabienne en Philippe geloven in een minimale interventie wijnbouwfilosofie. Ze gebruiken geen herbiciden of pesticiden, en oogsten de druiven handmatig om de kwaliteit te garanderen. In de kelder worden de wijnen vergist met natuurlijke gisten en ondergaan ze minimale filtratie en sulfiet toevoeging.

De wijnen van Sables Blonds staan bekend om hun frisheid, mineraliteit en puurheid. De Sauvignon Blancs zijn expressief met citrus- en kruidenaroma's, terwijl de Chenin Blancs variëren van droog tot zoet en tonen van wit fruit, honing en mineralen tonen. De rode wijnen, gemaakt van Cabernet Franc en Malbec, zijn elegant en fruitig met zachte tannines.

 

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst