Valpantena

Valpantena

Cantina Valpantena

Valpantena is een wijnmakerij in de regio Veneto in Italië. Het wijnhuis werd begin jaren 50 opgericht en is nu eigendom van de familie Campagnola, die al meer dan 100 jaar betrokken is bij de wijnproductie in de regio. Valpantena staat bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen van traditionele druivensoorten zoals Corvina, Rondinella en Molinara.

De wijngaarden van Valpantena beslaan meer dan 300 hectare land, met een focus op laagproductieve wijnstokken die geconcentreerd fruit produceren. De wijnmakerij produceert een scala aan rode, witte en mousserende wijnen, waaronder Valpolicella, Amarone en Soave.

Een van Valpantena's kenmerkende wijnen is de Amarone della Valpolicella, een droge, volle rode wijn gemaakt van gedeeltelijk gedroogde druiven. De wijn rijpt minimaal twee jaar in eikenhouten vaten, wat resulteert in een rijk, complex smaakprofiel met tonen van donker fruit, kruiden en chocolade.

Valpantena produceert ook een reeks Valpolicella-wijnen, waaronder de klassieke Valpolicella DOC, die is gemaakt van Corvina-, Rondinella- en Molinara-druiven, en de Valpolicella Ripasso, die wordt gemaakt door de wijn opnieuw te vergisten op de schillen van de Amarone-druiven. Andere wijnen geproduceerd door Valpantena zijn Bardolino, Soave en Prosecco.

Over het algemeen staat Valpantena bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de regio Veneto weerspiegelen. De toewijding van de wijnmakerij aan duurzaamheid en traditionele wijnbereidingstechnieken heeft ertoe bijgedragen dat het een van de topproducenten in de regio is geworden.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst