Campania wijnen

Campania wijnen

Italiaanse Campania wijnen

Campanië is een regio in Zuid-Italië die bekend staat om de productie van een verscheidenheid aan wijnen van hoge kwaliteit. Enkele van de beroemdste wijnen uit Campania zijn Aglianico, Fiano di Avellino, Greco di Tufo en Taurasi.

Aglianico is een rode wijn gemaakt van de Aglianico druivensoort. Het heeft een diepe, rijke smaak met tonen van donker fruit, kruiden en aarde. Het staat bekend om zijn hoge tanninegehalte en kan meerdere jaren rijpen.

Fiano di Avellino is een witte wijn gemaakt van de druivensoort Fiano. Het heeft een bloemig aroma met tonen van honing, citrus en mineralen. Het staat bekend om zijn hoge zuurgraad en past goed bij zeevruchten en lichte gerechten.

Greco di Tufo is een witte wijn gemaakt van de Greco druivensoort. Het heeft een heldere, knapperige smaak met tonen van perzik, citroen en amandel. Het staat bekend om zijn mineraliteit en kan meerdere jaren rijpen.

Taurasi is een rode wijn gemaakt van de druivensoort Aglianico. Het heeft een complexe smaak met tonen van zwart fruit, kruiden en leer. Het staat bekend om zijn tannines en kan meerdere jaren rijpen. Taurasi wordt vaak vergeleken met Barolo en Brunello di Montalcino wat betreft kwaliteit en verouderingspotentieel.

Over het algemeen staan Campania-wijnen bekend om hun complexiteit, diepte en verouderingspotentieel. Ze zijn een geweldige weergave van de diverse en rijke wijncultuur in Italië.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 33

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 33

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst