Chileense Carmenère

Chileense Carmenère

Chileense Carmenère

Chileense Carmenère is een rode wijn die de afgelopen decennia flink aan populariteit heeft gewonnen. Carmenère, oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk, wordt nu beschouwd als een kenmerkende druif van Chili, aangezien hij daar in de jaren negentig werd herontdekt nadat hij meer dan een eeuw lang als uitgestorven werd beschouwd.

Chileense Carmenère staat bekend om zijn diepe kleur, complexe smaken en aroma's van zwart fruit, tabak en kruiden. De wijn heeft een medium tot volle body met stevige tannines, die zorgen voor structuur en een lange afdronk. Chileense Carmenère wordt vaak gerijpt in eikenhouten vaten, die extra smaken van vanille en geroosterd eiken kunnen geven.

Chileense Carmenère wordt voornamelijk geteeld in de Colchagua- en Rapel-valleien, waar het warme, droge klimaat en de goed doorlatende grond ideale omstandigheden bieden voor het telen van druiven die rijk zijn aan smaak en tannines. De koele nachten in de regio helpen om de zuurgraad in de druiven te behouden, wat belangrijk is voor het evenwicht en het verouderingspotentieel.

Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst