Champagne

Champagne

Franse Champagne

Franse champagne is een mousserende wijn die uitsluitend in de Champagnestreek in het noordoosten van Frankrijk wordt geproduceerd. Het is een van de beroemdste en meest prestigieuze wijnen ter wereld en staat bekend om zijn fijne bubbels, complexe smaakprofiel en elegante stijl.

Champagne wordt gemaakt met behulp van een traditionele methode van secundaire gisting in de fles, bekend als de méthode champenoise. Dit omvat het toevoegen van een mengsel van gist en suiker aan de wijn, die koolstofdioxide produceert en de bubbels creëert. De wijn rijpt vervolgens gedurende een bepaalde tijd op zijn droesem, of gistsediment, waardoor het een kenmerkende smaak en textuur krijgt.

De Champagnestreek is verdeeld in verschillende subregio's, waaronder de Côte des Blancs, bekend om zijn Chardonnay-druivensoorten, en de Montagne de Reims, bekend om zijn Pinot Noir-druivensoorten. Deze subregio's staan bekend om hun unieke bodemsoorten en microklimaten, die bijdragen aan het onderscheidende karakter van champagnewijnen.

Champagne staat bekend om zijn aroma's van appel, peer en citrus, maar ook om zijn tonen van toast, brioche en noten. Het wordt vaak genoten als aperitief, of in combinatie met lichte hapjes, zeevruchten of kaas.

De productie van champagne wordt strikt gereguleerd door de Champagne appellation d'origine contrôlée (AOC), die normen stelt voor druivensoorten, wijngaardpraktijken en wijnbereidingstechnieken.

Filter
Aflopend sorteren

19 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

19 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst