Champagne wijnen

Champagne wijnen

Franse Champagne

Champagne ligt in het noordoosten van Frankrijk en is het meest noordelijke gebied geschikt voor de wijnbouw in het land. Door het gebied stroomt de Marne, een zijriver van de Seine. 

Wereldwijd worden er honderden mousserende wijnen worden gemaakt, maar alleen wijn uit de wettelijk afgebakende streek Champagne mag daadwerkelijk de felbegeerde naam Champagne dragen.

Het koele klimaat zorgt voor een aangename zuurgraad van de wijn. De kalksteenbodem in de streek bevat mineralen die de mousserende wijn de specifieke smaak geeft. De combinatie tussen het koele klimaat, de kalksteengronden en de ligging van de wijngaarden leveren ideale omstandigheden voor de basiswijnen van champagne, gemaakt van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay.

De meeste champagnes worden gemaakt van een blend van druiven uit verschillende oogstjaren om de gewenste kwaliteit en consistentie te gebruiken (non vintage wijn). In uitzonderlijke jaren wordt het beste deel van de wijn gebruikt om een vintage champagne te creëren.

Wij verkopen Champagne van de volgende Champagnehuizen: Billecart-Salmon, Fleury, Leclerc Briant, Michel Arnould en Palmer.

 

Filter
Aflopend sorteren

23 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

23 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst