Matsu

Matsu

Bodega Matsu

Matsu is een Spaans wijnmerk dat wijnen van hoge kwaliteit produceert uit de regio Toro. Het merk werd in 2008 gelanceerd door de Vintae Group, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van innovatieve en moderne wijnen.

Matsu's filosofie is gecentreerd rond het concept van duurzaamheid en respect voor de natuur. De naam Matsu betekent "wachten" in het Japans en verwijst naar het idee om de tijd te nemen om te wachten tot de druiven op natuurlijke en volledige rijping komen, om zo de best mogelijke wijnen te produceren.

Matsu produceert drie verschillende wijnen, elk genoemd naar de leeftijd van de wijnstokken waarvan ze zijn gemaakt. De jongste wijn heet "El Picaro" en is gemaakt van wijnstokken die tussen de 50-70 jaar oud zijn. Deze wijn is fris en fruitig, met aroma's van bramen en bosbessen en een vleugje kruiden.

De middelste wijn heet "El Recio" en is gemaakt van wijnstokken die tussen de 70-100 jaar oud zijn. Deze wijn is complexer en gestructureerder dan El Picaro, met aroma's van zwart fruit, balsamico en een vleugje mineraliteit.

De oudste wijn heet "El Viejo" en is gemaakt van wijnstokken die meer dan 100 jaar oud zijn. Deze wijn is de meest complexe en elegante van de drie, met aroma's van zwart fruit, vanille en een vleugje leer. Het is een volle wijn met een lange en aanhoudende afdronk.

Matsu's toewijding aan duurzaamheid wordt weerspiegeld in hun productiemethoden, waaronder biologische en biodynamische landbouwpraktijken, evenals het gebruik van gerecyclede materialen in hun verpakkingen. Ze hebben ook een programma voor sociale verantwoordelijkheid, dat tot doel heeft lokale gemeenschappen te ondersteunen en sociale en ecologische duurzaamheid in de wijnindustrie te bevorderen.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst