Zuid-Afrikaanse wijnen

Zuid-Afrikaanse wijnen

Zuid-Afrikaanse wijnen

Zuid-Afrika is één van de meest prominente wijn producerende landen op het zuidelijk halfrond. Het klimaat in Zuid-Afrika is vooral warm en droog en daarom liggen alle wijngaarden dicht bij de kust in de Westkaap. Hier heerst een gunstig mediterraan klimaat, droog en warm in de zomer en redelijk zacht en vochtig in de winter. Irrigatie is in veel gevallen noodzakelijk om te voorkomen dat de druivenstokken uitdrogen. Belangrijke wijndistricten zijn hier Stellenbosch, Paarl, Swartland en Robertson.

Le Connaisseur voert een uitgebreid assortiment Zuid-Afrikaanse wijnen, zoals onder meer wijnen van Avondale, Bellingham, Boekenshoutkloof, Crystallum, Stellenbosch Vineyards, Windmeul Kelder, Diemersfontein, Hamilton Russell Vineyards, Gabriëlskloof, Fleur du Cap, Alvi's Drift, Lievland, Man Family, Rust en Vrede, Waterkloof, Stark-Condé Wines en Wheatfield Wines. 

Kijk ook eens naar ons overzicht van typische Zuid Afrikaanse wijnen per druivensoort zoals: Cabernet Sauvignon, Syrah, Chenin Blanc, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinotage wijnen.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 91

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 91

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst