Brunello di Montalcino wijnen

Brunello di Montalcino

Brunello di Montalcino is een hoogwaardige rode wijn gemaakt van Sangiovese-druiven in de stad Montalcino, gelegen in de regio Toscane in centraal Italië. Het wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze en lang houdbare wijnen in Italië.

Brunello di Montalcino-wijnen moeten worden gemaakt van 100% Sangiovese-druiven en worden minimaal vier jaar gerijpt, waarvan minimaal twee jaar in eikenhouten vaten. Ze hebben een dieprode kleur, intense aroma's van rode bessen, specerijen en aardse tonen, en een volle smaak met stevige tannines en een lange, complexe afdronk.

Brunello di Montalcino-wijnen worden vaak vergeleken met de meer bekende Barolo- en Barbaresco-wijnen uit de regio Piemonte, maar ze hebben hun eigen unieke karakter en stijl. Ze zijn uitstekend te combineren met rijke, hartige gerechten zoals geroosterd vlees, wild en oude kazen.

Brunello di Montalcino-wijnen zijn zeer gewild bij wijnverzamelaars en -liefhebbers vanwege hun beperkte productie en hoge kwaliteit. Ze worden beschouwd als enkele van de beste wijnen in Italië en zijn een symbool van de rijke wijnbouwgeschiedenis en -cultuur van het land.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst