Kaiken

Kaiken

Kaiken

Bodegas Kaiken is een wijnmakerij in Mendoza, Argentinië. Het werd in 2002 opgericht door de Chileense wijnmaker Aurelio Montes, die het potentieel van het Argentijnse terroir zag en besloot zijn wijnimperium uit te breiden naar deze regio. Het wijnhuis is vernoemd naar de Kaiken, een wilde gans die over het Andesgebergte vliegt en symbool staat voor de verbinding tussen Chili en Argentinië.

Bodegas Kaiken produceert een scala aan wijnen, waaronder Malbec, Cabernet Sauvignon, Bonarda en Torrontés. De vlaggenschipwijn van de wijnmakerij is de Kaiken Ultra Malbec, die is gemaakt van druiven die in de Uco-vallei zijn geteeld en gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Andere opmerkelijke wijnen zijn de Kaiken Obertura, een mix van Malbec, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot, en de Kaiken Terroir Series, die single-vineyard-wijnen bevat die de diversiteit van het Mendoza-terroir laten zien.

Bodegas Kaiken zet zich in voor duurzame wijnbouwpraktijken, waaronder het gebruik van bodembedekkers, druppelirrigatie en organische meststoffen. De wijnmakerij heeft ook een focus op sociale verantwoordelijkheid en heeft programma's geïmplementeerd om lokale gemeenschappen te ondersteunen en onderwijs en behoud van cultureel erfgoed te bevorderen.

Filter
Aflopend sorteren

19 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

19 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst