Giovanni Rosso

Giovanni Rosso

Giovanni Rosso

Giovanni Rosso is een vooraanstaand wijnhuis gevestigd in het hart van de Barolo-regio, een prestigieus wijngebied in Piemonte, Italië. Al generaties lang staat het wijnhuis bekend om zijn toewijding aan het produceren van enkele van 's werelds beste Barolo-wijnen, die worden geproduceerd volgens traditionele methoden en met een sterke focus op kwaliteit en vakmanschap.

Het wijnhuis Giovanni Rosso wordt geleid door de familie Rosso, die diepgeworteld is in de regio en een diepgaande kennis heeft van de lokale terroir en druivensoorten. Het wijnhuis bezit en beheert verschillende wijngaarden in de Barolo-regio, waar de karakteristieke Nebbiolo-druif gedijt in de kalkrijke bodems en het gunstige klimaat.

De wijnen van Giovanni Rosso staan bekend om hun elegantie, complexiteit en uitstekende verouderingspotentieel. De Barolo's van het wijnhuis worden geproduceerd volgens traditionele methoden, met langdurige fermentatie en rijping in grote eikenhouten vaten, wat resulteert in wijnen met diepe concentratie, verfijnde tannines en een expressieve neus van rood fruit, kruiden en aardse tonen.

Naast Barolo produceert Giovanni Rosso ook andere wijnen, waaronder Barbera d'Alba, Langhe Nebbiolo en Dolcetto d'Alba, die allemaal de kenmerkende stijl en elegantie van het wijnhuis weerspiegelen.

Kortom, Giovanni Rosso is een iconisch wijnhuis in de Barolo-regio, dat wordt geprezen om zijn uitzonderlijke wijnen die de rijke tradities en het vakmanschap van Piemonte belichamen. Met een sterke toewijding aan kwaliteit en een diep respect voor het land en de druivensoorten, blijft Giovanni Rosso een belangrijke speler in de wereld van de Italiaanse wijn.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst