Gabriëlskloof

Gabriëlskloof

Gabriëlskloof Wine Estate

Gabriëlskloof Wine Estate is een wijnmakerij in familiebezit in de Bot River Valley van de West-Kaap in Zuid-Afrika. Het werd in 2001 opgericht door Bernhard Heyns en zijn vrouw Andrea Mullineux, beiden gepassioneerd door wijn en het milieu.

De wijnmakerij is vernoemd naar de nabijgelegen kloof (ravijn) die werd ontdekt door Gabriël le Roux, een Franse Hugenoot die zich in 1704 in het gebied vestigde. De wijngaarden liggen op de zuidelijke hellingen van de kloof en profiteren van de koele zeebries. die aanwaaien vanuit de nabijgelegen Atlantische Oceaan.

Gabriëlskloof Wine Estate zet zich in voor duurzame landbouw en heeft een aantal milieuvriendelijke praktijken toegepast, waaronder het gebruik van bodembedekkers om erosie te verminderen en de bodemvruchtbaarheid te verbeteren, en het gebruik van natuurlijke vijanden om ongedierte te bestrijden. Het wijnhuis heeft ook een zonne-energiesysteem dat tot 90% van zijn elektriciteitsbehoefte voorziet.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Syrah, Cabernet Franc en melanges in Bordeaux-stijl. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd voordat ze in kleine batches worden gefermenteerd. De wijnen worden gerijpt in Franse eikenhouten vaten voordat ze worden gebotteld.

Gabriëlskloof Wine Estate heeft talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen voor zijn wijnen, waaronder een 5-sterrenbeoordeling van de gerespecteerde Zuid-Afrikaanse wijngids Platter's.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst