Santa Cruz de Alpera

Santa Cruz de Alpera

Bodega Santa Cruz de Alpera

Bodega Santa Cruz de Alpera is een wijnmakerij in de regio Almansa, in het zuidoosten van Spanje. Het wijnhuis werd opgericht in 1962 en staat bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van het gebied weerspiegelen.

De wijnmakerij bezit meer dan 500 hectare wijngaarden, die zijn beplant met een verscheidenheid aan druivensoorten, waaronder Garnacha Tintorera, Monastrell en Syrah. De wijngaarden liggen op een hoogte van 750-900 meter en zijn aangeplant op bodems die rijk zijn aan kalksteen en andere mineralen.

Santa Cruz de Alpera produceert een scala aan wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Santa Cruz de Alpera Tinto. Deze wijn is gemaakt van een blend van Garnacha Tintorera, Monastrell en Syrah druiven en heeft 12 maanden gerijpt in eikenhouten vaten. De wijn staat bekend om zijn dieprode kleur, intense aroma's van rood fruit en kruiden, en zijn volle en goed gestructureerde smaak.

Naast hun Tinto-wijn produceert Santa Cruz de Alpera ook een reeks andere wijnen, waaronder witte wijnen gemaakt van Macabeo- en Sauvignon Blanc-druiven en roséwijnen gemaakt van Garnacha Tintorera- en Tempranillo-druiven. Deze wijnen zijn allemaal gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven en rijpen gedurende verschillende tijdsperioden in eikenhouten vaten.

Santa Cruz de Alpera zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en ze hebben een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de implementatie van biologische landbouwpraktijken.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst