Centanni Vini

Centanni Vini

Centanni Vini

Azienda Agricola Centanni is het familiebedrijf van Giacomo en Elisa. Centanni is redelijk recent opgericht, in 2008. In een rustieke boerderij uit de tweede helft van de negentiende eeuw is de Casa Centanni ingericht, gehecht aan de kelder. Het ligt tussen de wijngaarden, op slechts 5 kilometer van de zee en 30 kilometer van het Monti Sibillini National Park. In een van de culturele en wijnbouw centra van de Marche (Marken) Montefiore del’Aso en Ascoli Piceno. Azienda Agricola Centanni is een gedurfd project dat een respectvolle, duurzame en biologische wijnbouw van traditionele, autochtone druivenrassen, verbonden met innoverende technieken en kunstzinnige design, nastreeft. Centanni is het eerste wijnbedrijf in Marche dat zijn wijnen met een glazen stopper (Vinolok) afsluit, als garantie voor een zuivere, frisse en kurkvrije wijn. Deze glazen dop houdt de kenmerken van de wijn intact. Het beschermt tegen oxidatie als gevolg van kleine infiltraties van zuurstof. 

Piceni

Op de heuvels hebben de Piceni ooit hun nederzettingen gebouwd. Het middeleeuwse dorp Montefiore dell’Aso ligt op enkele kilometers van het bedrijf. Het heeft nog steeds zijn unieke uiterlijk behouden. Dit is mede bepaald door stadsmuren, de architecturale sporen van een opmerkelijk verleden. De familie is van oudsher zeer gehecht aan het prachtige land, aan het ritme van de seizoenen, aan het genieten van al het moois dat deze regio produceert.

Biologische wijnbouw

Azienda Agricola Centanni is een gedurfd project dat een respectvolle, duurzame en biologische wijnbouw van traditionele, autochtone druivenrassen, verbonden met innoverende technieken en kunstzinnige design, nastreeft. Centanni is het eerste wijnbedrijf in Marche dat zijn wijnen met een glazen stopper (Vinolok) afsluit, als garantie voor een zuivere, frisse en kurkvrije wijn. Deze glazen dop houdt de kenmerken van de wijn intact. Het beschermt tegen oxidatie als gevolg van kleine infiltraties van zuurstof.

Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

2 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst