Riesling Duitsland

Riesling Duitsland

Riesling

Duitse Riesling is een witte wijn gemaakt van de Riesling-druivensoort die voornamelijk in Duitsland wordt verbouwd. De wijn staat bekend om zijn aromatische eigenschappen, hoge zuurgraad en unieke balans tussen zoetheid en mineraliteit.

Qua uiterlijk varieert de Duitse Riesling van bleek stro tot goudgeel van kleur. In de neus vertoont het intense aroma's van citrus, perzik, abrikoos en honing, met wat minerale tonen. Deze smaken worden vaak aangevuld met een subtiel bloemenboeket.

In de mond wordt Duitse Riesling gekenmerkt door zijn hoge zuurgraad, die zorgt voor een knapperige, verfrissende smaak. De zoetheid van de wijn kan sterk variëren, van droog tot zoet, afhankelijk van het gehalte aan restsuiker in de wijn. De zoetheid wordt typisch goed uitgebalanceerd door de zuurgraad van de wijn, waardoor een harmonieus smaakprofiel ontstaat.

Duitse Riesling is een veelzijdige wijn die goed samengaat met een verscheidenheid aan gerechten, waaronder pittige Aziatische gerechten, zeevruchten, gevogelte en varkensvlees. Het is ook een populaire wijn om zo van te drinken, vooral tijdens de warmere maanden. Over het algemeen is Duitse Riesling een complexe en elegante wijn die geliefd is bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 77

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 77

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst