Riesling Spätlese - Auslese - Eiswein

Riesling Spätlese - Auslese - Eiswein

Riesling Spätlese - Auslese - Eiswein

Riesling is een druivensoort die veelzijdige wijnen kan produceren, variërend van droog tot zoet. Spätlese, Auslese en Eiswein zijn drie verschillende stijlen van zoete Riesling wijnen, elk met unieke kenmerken.

  1. Spätlese Riesling is een medium tot volle body wijn met een verhoogd alcoholpercentage en een uitgesproken fruitig aroma. Ze hebben meestal een hogere zuurgraad dan Auslese of Eiswein. Spätlese is een Duitse term die betekent "laat geoogst". Het verwijst naar wijnen die worden geproduceerd van druiven die later worden geoogst dan de druiven voor droge wijnen. Hierdoor krijgen de druiven de kans om te rijpen en hun suikergehalte te verhogen.
  2. Auslese betekent "geselecteerd oogst" en verwijst naar wijnen die worden gemaakt van druiven die nog langer zijn gerijpt dan die voor Spätlese wijnen. De druiven worden geselecteerd op basis van hun hoge suikergehalte en de wijn heeft daardoor een hoger alcoholgehalte en meer intensere smaken. Auslese Riesling heeft een volle body en is vaak rijk en complex, met aroma's van honing, perzik en abrikoos.
  3. Eiswein, wat "ijswijn" betekent, wordt geproduceerd van druiven die worden geoogst wanneer ze bevroren zijn op de wijnstok. Dit betekent dat de druiven een zeer hoog suikergehalte hebben, wat resulteert in een zeer zoete wijn met een hogere zuurgraad dan andere zoete wijnen. Eiswein Riesling heeft een intense en geconcentreerde smaak met aroma's van honing, gekonfijte vruchten en gedroogde abrikozen.

Alle drie deze stijlen van Riesling wijnen zijn vaak afkomstig uit Duitsland, maar kunnen ook elders worden geproduceerd. Ze worden vaak beschouwd als dessertwijnen en passen goed bij zoete gerechten, zoals fruitsalades, taarten en gebak.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst