Hermann Dönnhoff

Hermann Dönnhoff

Weingut Hermann Dönnhoff

Weingut Hermann Dönnhoff is een wijnmakerij in familiebezit in de regio Nahe in Duitsland. Het wijnhuis werd in 1971 opgericht door Helmut Dönnhoff en wordt momenteel gerund door zijn zoon, Cornelius Dönnhoff.

Het wijnhuis staat bekend om het produceren van enkele van de beste Rieslings in Duitsland en heeft in de loop der jaren talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen. De wijngaarden zijn gelegen op steile hellingen met verschillende grondsoorten, waaronder leisteen, porfier en löss, die allemaal bijdragen aan de complexiteit van de wijnen.

De wijnbereidingsfilosofie bij Hermann Dönnhoff is gericht op terroirgedreven wijnen die de unieke kenmerken van elke wijngaard tot uitdrukking brengen. De druiven worden zorgvuldig met de hand geselecteerd en geoogst, waarbij de nadruk ligt op het bereiken van een optimale rijpheid en het behoud van de natuurlijke zuurgraad van het fruit. De wijnmakerij maakt ook gebruik van traditionele wijnbereidingstechnieken, zoals spontane gisting met natuurlijke gisten en langdurige rijping op de droesem, om het volledige potentieel van de druiven naar boven te halen.

De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder droge en niet-droge Rieslings, evenals zoetere stijlen zoals Spätlese en Auslese. Naast Riesling produceert het wijnhuis ook Silvaner, Pinot Blanc en Pinot Noir.

Over het algemeen wordt Weingut Hermann Dönnhoff algemeen beschouwd als een van de topproducenten in Duitsland, en hun wijnen zijn zeer gewild bij verzamelaars en liefhebbers over de hele wereld.

Helmutt was door Robert Parker getypeerd als superster van de regio. Hij werd uitgeroepen tot Duitse Wijnmaker van het Jaar in 1999 door de Gault Millau Gids voor Duitse wijnen.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst