Diemersfontein

Diemersfontein

Diemersfontein

Diemersfontein is een wijnmakerij in Wellington, Zuid-Afrika, die bekend staat om het produceren van hoogwaardige wijnen met een uniek karakter. De wijnmakerij werd opgericht in de jaren 40 en is gelegen in de uitlopers van het Hawekwa-gebergte, dat het ideale klimaat en terroir biedt voor het telen van premium druiven.

Diemersfontein is vooral bekend om zijn op koffie geïnspireerde Pinotage, die wordt gemaakt met behulp van een unieke productiemethode waarbij tijdens het fermentatieproces vers gebrande koffiebonen aan de wijn worden toegevoegd. Het resultaat is een rijke, volle wijn met complexe aroma's van koffie, chocolade en donker fruit.

Naast de Pinotage produceert Diemersfontein een reeks andere rode en witte wijnen, waaronder Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay. Het wijnhuis zet zich in voor duurzame landbouwpraktijken en gebruikt milieuvriendelijke methoden om zijn druiven te laten groeien.

Diemersfontein heeft in de loop der jaren talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen voor zijn wijnen, waaronder verschillende gouden medailles bij de prestigieuze Michelangelo International Wine Awards.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst