Alois Lageder

Alois Lageder

Alois Lageder

Alois Lageder is een wijnmakerij in Alto Adige, Italië, vlakbij de stad Bolzano. Het wijnhuis is opgericht in 1823 en wordt al vijf generaties lang gerund door de familie Lageder. Tegenwoordig staat Alois Lageder bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen uit de regio Alto Adige, met de nadruk op duurzame en biodynamische landbouwpraktijken.

Het wijnhuis produceert een breed scala aan wijnen, waaronder witte, rode en mousserende wijnen. Enkele van hun meest opmerkelijke wijnen zijn de Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer, Pinot Noir en Lagrein. Ze produceren ook verschillende blends, zoals de "Porer" Pinot Grigio, een blend van Pinot Grigio en Chardonnay, en de rode blend "Cor Römigberg", die Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc omvat.

Alois Lageder zet zich in voor duurzame en biodynamische landbouwpraktijken, die volgens hen helpen om gezondere druiven en betere wijnen te produceren. De wijnmakerij gebruikt natuurlijke methoden om ziekten en plagen te bestrijden, en ze werken om de gezondheid van de bodem en het ecosysteem van de wijngaard te behouden. Ze gebruiken ook hernieuwbare energiebronnen en hebben een reeks energiebesparende maatregelen geïmplementeerd in hun wijnmakerij.

Over het algemeen staat Alois Lageder bekend om het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de regio Alto Adige weerspiegelen. Hun toewijding aan duurzame en biodynamische landbouwpraktijken maakt hen tot een leider in de Italiaanse wijnindustrie.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst