Alois Lageder

Alois Lageder

Alois Lageder

Deze familie wijnmakerij is opgericht in 1823. De familie beheert 50 hectare wijngaard in Zuid Tirol. Nu geregisseerd door Alois Lageder en Alois Clemens Lageder. Alois vertegenwoordigt de vijfde generatie van het familie eigendom. En Alois Clemens is de zesde generatie. De wijnmakerij combineert traditie en innovatie. Volgens het principe van de biologisch-dynamische landbouw.

Alois Lageder synoniem voor kwaliteit

Is een synoniem voor de hoogste standaard van kwaliteit in de wijnbouw en wijnbereiding. Tevens voor een duurzame, holistische bedrijfsfilosofie. Maar ook voor een breed spectrum van culturele en artistieke activiteiten.

Wijnmaker van het Jaar

Alois Lageder werd uitgekozen tot Italiaans wijnmaker van het jaar. En is de onbetwiste top van Alto Adige in Noord-Italië. Zijn Italiaanse wijnen werden bekroond met de felbegeerde ‘ Tre Bicchieri’ in de Gambero Rosso gids. Het Alois Lageder assortiment van wijnen vertegenwoordigt de buitengewone diversiteit van de regio Alto Adige en het brede scala aan druivensoorten. De wijnen zijn gemaakt van druiven die worden verbouwd in de wijngaarden van de familie Lageder.

Biodynamische wijnbouw

De wijndruiven worden gekweekt volgens biodynamische principes. De druiven worden geteeld in de wijngaarden van verschillende druiventelers. Deze nauwe samenwerking met contractuele wijnboeren uit verschillende gebieden in Alto Adige vormt een fundamenteel onderdeel van de bedrijfsgeschiedenis. De duurzame benadering van de landbouw werd ook uitgebreid tot de architectuur van de wijnmakerij. "Binnen natuur brengen" was het doel van de bouw van de nieuwe kelders die in 1995 werden geopend. Het project werd al snel erkend als de voorbode van een hausse in de hedendaagse architectuur in Alto Adige.

Alto Adige

Alto Adige ofwel Südtirol is een favoriete plek voor elke druivenras. Goede wijnen komen voort uit uitstekende druiven en een rijke bodem. De wijnboeren van Alto Adige weten dat de bijzonder hoge kwaliteit van de wijnen alleen op de lange duur kan worden behouden door duurzame teelt, en om die reden besluiten ze heel zorgvuldig welk druivenras op welke locatie moet worden geplant. Omdat alleen op zijn "favoriete plek" een bepaalde druivensoort zijn volledige aroma, zijn volledige kracht en zijn unieke persoonlijkheid onthult. Met milieuvriendelijke teeltmethoden in de wijngaarden, vaak met handwerk op steile terrasvormige hellingen, zorgen de wijnbouwers van Alto Adige voor de groei van hun wijndruiven. De extra inspanning loont, niet alleen voor de kwaliteit van de wijn maar ook voor de bescherming van het landschap.

Filter
Aflopend sorteren

12 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

12 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst