Pellegrino

Pellegrino

Cantine Pellegrino 1880

Pellegrino is een begrip in de wijnwereld van Sicilië. Familiebedrijf Cantine Pellegrino werd in 1880 in Marsala opgericht door Paolo Pellegrino. Inmiddels is Pellegrino uitgegroeid tot een bedrijf van formaat met in totaal 400 hectare wijngaard in eigen bezit, verdeeld over de beste delen van het eiland, met name in het westelijk deel. Ruim 60 procent is bestemd voor de binnenlandse consumptie, de rest gaat naar het buitenland. Reeds in Romeinse tijd was Sicilië een belangrijke wijnproducent. Zuid Italië werd toen Oenotria (wijnland) genoemd.

Sicilië - Sicilia

Op wijngebied is Sicilië qua wijn volume een van de grote regio’s in Italië. De wijnen van Sicilië hebben een heel eigen karakter. De invloed van de zee op het klimaat is uiteraard sterk. Het vraagt om druiven die, ondanks de hitte, wijnen met goede zuren kunnen opleveren. In de wijnregio's rondom de stad Marsala groeien al honderden jaren de belangrijkste Siciliaanse druiven: Nero d'Avola, Grillo, Inzolia, Catarratto en Zibibbo.

De Zibibbo (het Arabische woord voor muskaat) wordt vooral gebruikt voor zoete wijnen. De witte Grillo, Inzolia en Caterratto werden van oorsprong gebruikt voor de Marsala maar worden nu ook als stille wijn gevinifieerd met een heel goed resultaat. Voor rode wijnen zijn het voornamelijk de Nero d'Avola en de Nerello Mascalese. Zowel de rode als de witte druiven laten zich goed blenden met de internationale druivensoorten zoals Syrah en Chardonnay en worden vaak toegevoegd om de herkenbaarheid voor de consument groter te maken.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst