Loire wijnen per appellatie

Loire wijnen per appellatie

Loire wijnen per regio - appelatie

Loire Appellations

Bron: Loire Valley Wine Appellations

De Loire wijnregio, gelegen in het westen van Frankrijk, strekt zich uit over 800 kilometer langs de Loire rivier. Het gebied kent een lange en rijke wijnbouwgeschiedenis, die dateert uit de Romeinse tijd. De diversiteit in bodem, klimaat en druivenrassen resulteert in een breed scala aan wijnen, van mousserende wijnen tot krachtige rode wijnen en zoete dessertwijnen.

Het klimaat in de Loire varieert van koel en vochtig in het oosten tot warm en gematigd in het westen. De bodemsoorten variëren van kalkhoudende klei tot zandsteen en graniet.

De Loire wijnregio staat bekend om een breed scala aan druivenrassen. Sauvignon Blanc is de meest bekende druif voor witte wijn, terwijl Cabernet Franc de meest bekende druif is voor rode wijn. Chenin Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Gamay en Pinot Noir zijn andere belangrijke druivenrassen in de regio.

De Loire wijnen zijn overwegend fris en elegant. De witte wijnen zijn vaak droog en fruitig, met aroma's van citrus, wit fruit en mineralen. De rode wijnen zijn licht tot medium van body, met aroma's van rood fruit, kruiden en specerijen. De mousserende wijnen uit de Loire, Crémant de Loire, zijn elegant en fris.

Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 63

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 63

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst