Australische Sparkling Wijn

Australische Sparkling Wijn

Australische Sparkling Wijn

Australische mousserende wijn is een soort mousserende wijn die wordt geproduceerd in verschillende wijnregio's in Australië, waarvan de meest bekende wordt geproduceerd in de Yarra Valley, Tasmanië en de Adelaide Hills.

De druivensoorten die worden gebruikt bij de productie van Australische mousserende wijn zijn Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, en sommige producenten gebruiken ook een reeks andere druivensoorten.

Het productieproces voor Australische mousserende wijn volgt typisch de traditionele methode van secundaire gisting op fles, vergelijkbaar met Champagne. De wijn wordt gemaakt door eerst een stille wijn te produceren, die vervolgens wordt gebotteld met een mengsel van gist en suiker om een tweede gisting te ondergaan. Dit proces creëert koolstofdioxide en geeft de wijn zijn bubbels.

Na de gisting rijpt de wijn gedurende een bepaalde periode, meestal enkele maanden of zelfs jaren, op zijn droesem om zijn smaken en aroma's te ontwikkelen. De wijn kan in verschillende stijlen worden geproduceerd, van droog tot zoet, en kan wit of rosé van kleur zijn.

Australische mousserende wijn wordt vaak gedronken als aperitief en past goed bij een scala aan gerechten, waaronder zeevruchten, gevogelte en lichte salades.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.