Tenuta di Sesta

Tenuta di Sesta

Tenuta di Sesta

Tenuta di Sesta Strekt zich uit over ongeveer 200 hectare inclusief 30 hectare wijngaarden. Sinds 1995 wordt de wijnmakerij beheerd door Giovanni Ciacci, die sindsdien wordt vergezeld door zijn kinderen Andrea e Francesca op het gebied van zakelijk en agronomisch management. Voor de familie Ciacci vormen traditionele rijping in grote eikenhouten vaten en vernieuwd wijngaardbeheer op basis van klimaatveranderingen en ten gunste van het grondgebied de beste strategie om wijnen te verkrijgen die het grondgebied van Montalcino het beste uitdrukken.

De wijngaarden zijn zuidelijk gelegen op een helling van 200 tot 400 meter boven zeeniveau. Deze streek wordt beschouwd als een van de meest geschikte gebieden voor de productie van Brunello di Montalcino, gezien de specifieke ligging. In feite zijn de wijngaarden in het noorden beschut tegen de koude wind van Tramontana uit Poggio d’Arna en genieten ze van de warme Maremma kust bries dankzij de nabijheid van Monte Amiata, en uitgedoofde vulkaan die 1700 meter hoog is, in het zuiden van de regio Toscane die een mild microklimaat begunstigt. 

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst