Tenuta di Sesta

Tenuta di Sesta

Tenuta di Sesta

Tenuta di Sesta is een wijnmakerij in Montalcino, Toscane, Italië, bekend om het produceren van hoogwaardige Brunello di Montalcino-wijnen. Het wijnhuis werd eind 19e eeuw gesticht door graaf Francesco Cinzano en is sindsdien doorgegeven aan verschillende generaties van de familie. Tegenwoordig wordt de wijnmakerij gerund door de huidige graaf Cinzano en zijn familie, die zwaar hebben geïnvesteerd in de modernisering van de apparatuur en technologie van de wijnmakerij.

Het landgoed is gelegen in het zuidelijke deel van de appellatie Montalcino, met wijngaarden van in totaal 44 hectare. De wijngaarden zijn voornamelijk aangeplant met Sangiovese-druiven, die worden gebruikt om de vlaggenschipwijn van Tenuta di Sesta, Brunello di Montalcino, te produceren. Het wijnhuis produceert ook een Rosso di Montalcino en een paar witte wijnen, waaronder een Vermentino.

Tenuta di Sesta beoefent duurzame wijnbouw en streeft ernaar de impact op het milieu tot een minimum te beperken. De wijnmakerij gebruikt zonnepanelen om elektriciteit op te wekken en de wijngaarden van het landgoed worden beheerd volgens biologische en biodynamische principes. De wijnmakerij heeft ook een eigen restaurant en proeflokaal, waar bezoekers de wijnen kunnen proeven en kunnen genieten van de traditionele Toscaanse keuken.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst