Costières de Nîmes

Costières de Nîmes

Costières de Nîmes

Costières de Nîmes, gelegen in het zuidelijke deel van de Rhône-vallei in Zuid-Frankrijk, is een wijnappellatie die historisch en geografisch verbonden is met zowel de Rhône-vallei als de Languedoc-regio. Het is een van de weinige wijngebieden in Frankrijk die zowel de AOC (Appellation d'Origine Contrôlée) van de Rhône als de AOC van de Languedoc mag voeren.

De wijngaarden van Costières de Nîmes profiteren van een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters, evenals de invloed van de Mistral-wind. De bodem varieert van kiezelachtige terreinen tot klei en kalksteen, wat een diversiteit aan smaken en stijlen in de wijnen mogelijk maakt.

Wat betreft de druivenrassen, zijn zowel rode als witte wijnen toegestaan in Costières de Nîmes, hoewel rode wijnen het meest voorkomen. Voor rode wijnen worden vaak druivensoorten zoals Syrah, Grenache, Mourvèdre en Carignan gebruikt, wat resulteert in wijnen met een warm karakter, rijp rood fruit en kruidige tonen. De witte wijnen worden vaak geproduceerd van druiven zoals Grenache Blanc, Marsanne en Roussanne, en ze vertonen frisse citrusaroma's en soms florale tonen.

Costières de Nîmes-wijnen staan bekend om hun toegankelijkheid en goede prijs-kwaliteitverhouding. De rode wijnen zijn vaak soepel, fruitig en geschikt voor dagelijkse consumptie, terwijl de witte wijnen frisheid en levendigheid bieden.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst