Otero

Otero

Dominio Otero

Dominio de Otero is een Spaanse wijnmakerij in het hart van de wijnstreek Ribera del Duero, bekend om het produceren van hoogwaardige rode wijnen die het unieke terroir van het gebied weerspiegelen. Het wijnhuis is in 2006 opgericht door de familie Otero, die een lange geschiedenis heeft in de wijnindustrie.

Het wijnhuis bezit meer dan 50 hectare wijngaarden, die zijn beplant met een verscheidenheid aan druivensoorten, waaronder Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot. De wijngaarden liggen op een hoogte van 800-900 meter en zijn aangeplant op bodems die rijk zijn aan kalksteen en andere mineralen.

Dominio de Otero produceert een scala aan wijnen, waaronder hun vlaggenschipwijn, de Dominio de Otero Crianza. Deze wijn is gemaakt van 100% Tempranillo druiven en heeft 12 maanden gerijpt in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. De wijn staat bekend om zijn aroma's van zwart fruit, vanille en kruiden, evenals zijn volle en goed gestructureerde gehemelte.

Naast hun Crianza-wijn produceert Dominio de Otero ook een reeks andere wijnen, waaronder de Dominio de Otero Roble, een rode wijn gemaakt van Tempranillo-druiven die 6 maanden in eikenhouten vaten hebben gerijpt, en de Dominio de Otero Reserva, een rode wijn gemaakt van een blend van Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot druiven, gerijpt in eikenhouten vaten gedurende 18 maanden.

Dominio de Otero zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de implementatie van biologische landbouwpraktijken.

 

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.