San Alejandro

San Alejandro

Bodegas San Alejandro

Bodegas San Alejandro is een wijnmakerij in de regio Calatayud in Spanje, bekend om het produceren van hoogwaardige wijnen die het unieke terroir van het gebied laten zien. Het wijnhuis werd in 1962 opgericht door een groep lokale druiventelers en is tegenwoordig een van de grootste wijnmakerijen in de regio, met meer dan 1100 hectare aan wijngaarden.

De wijngaarden van Bodegas San Alejandro liggen op een hoogte van 700-1000 meter boven zeeniveau en de bodem is een mix van kalksteen, klei en leisteen. De wijnmakerij produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen, gemaakt van verschillende druivenrassen, waaronder Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah.

Een van de meest opmerkelijke wijnen geproduceerd door Bodegas San Alejandro is de Las Rocas Garnacha, die is gemaakt van 100% Garnacha-druiven die zijn geteeld in de rotsachtige bodems van de regio Calatayud. De wijn staat bekend om zijn intense aroma's van donker fruit en kruiden, evenals zijn volle en goed gestructureerde smaak.

Naast hun Las Rocas Garnacha produceert Bodegas San Alejandro ook een reeks andere wijnen, waaronder de Evodia Garnacha, die is gemaakt van oude Garnacha-druiven, en de Baltasar Gracián Garnacha Viñas Viejas, die is gemaakt van 80-jaar- oude Garnacha wijnstokken.

Bodegas San Alejandro zet zich in voor duurzame wijnbereidingspraktijken en heeft een aantal initiatieven geïmplementeerd om hun impact op het milieu te verminderen, waaronder het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en de implementatie van biologische landbouwpraktijken.

 

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst