iLauri

iLauri

Azienda Vinicola iLauri

Azienda Vinicola iLauri is een Italiaanse wijnmakerij gelegen in de regio Abruzzo, nabij de stad Pescara. Het wijnhuis is in 1995 opgericht door de familie Di Giulio, die al generaties lang wijn maakt. De familie zet zich in voor het produceren van wijnen van hoge kwaliteit met behoud van een diep respect voor het lokale terroir en de traditie.

Het wijnhuis richt zich op het verbouwen van inheemse druivensoorten zoals Montepulciano d'Abruzzo, Pecorino en Trebbiano. De wijngaarden liggen in de heuvels van Pescara en Chieti, op een hoogte van 200-300 meter boven zeeniveau. De bodems zijn rijk aan klei en kalksteen, wat de wijnen een mineraal karakter geeft.

iLauri produceert een reeks rode, witte en roséwijnen, waaronder Montepulciano d'Abruzzo, Trebbiano d'Abruzzo en Pecorino. Hun vlaggenschipwijn is de Montepulciano d'Abruzzo Riserva, die is gemaakt van druiven die in de beste wijngaarden zijn geteeld en 18-24 maanden in eikenhouten vaten hebben gerijpt. Deze wijn is full-bodied, met tonen van zwarte kersen, pruimen en kruiden.

Het wijnhuis zet zich in voor duurzame en milieuvriendelijke praktijken. Ze gebruiken natuurlijke meststoffen, dekgewassen en geïntegreerde plaagbestrijding om hun impact op het milieu te verminderen. Het wijnhuis heeft ook een zonne-energiesysteem dat in 90% van hun energiebehoefte voorziet.

Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst