Santi

Santi

Cantina Santi

Cantina Santi is een historische wijnmakerij in de regio Veneto, Italië, opgericht in 1843. Gelegen in Illasi, in de Valpolicella Classica-regio nabij Verona, heeft Cantina Santi een rijke geschiedenis en is het een gevestigde naam in de Italiaanse wijnindustrie.

De wijngaarden van Cantina Santi beslaan de prachtige heuvels van Valpolicella en zijn beplant met druivensoorten zoals Corvina, Rondinella en Molinara. Deze druiven zijn essentieel voor de productie van Valpolicella-wijnen, waaronder de beroemde Amarone en Ripasso.

Cantina Santi staat bekend om zijn uitgebreide assortiment wijnen, variërend van Valpolicella Classico tot de prestigieuze Amarone della Valpolicella. Hun Amarone-wijnen zijn bijzonder opmerkelijk vanwege hun diepte, complexiteit en geconcentreerde smaken.

Hoewel ze vasthouden aan traditionele wijnbereidingspraktijken, heeft Cantina Santi ook geïnvesteerd in moderne technologieën en innovatieve methoden om de kwaliteit en consistentie van hun wijnen te verbeteren.

De wijnmakerij staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit, met zorgvuldige druivenselectie, zorgvuldige vinificatie en langdurige rijping in houten vaten. Dit levert wijnen op die complex, evenwichtig en elegant zijn.

Daarnaast heeft Cantina Santi, zoals veel wijnproducenten, aandacht besteed aan duurzaamheid in hun wijnbouw- en productieprocessen, waardoor ze de impact op het milieu verminderen en duurzame praktijken in hun wijngaarden bevorderen.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst