Chileense Sparkling Wijn

Chileense Sparkling Wijn

Chileense Sparkling Wijn

Chileense mousserende wijn, ook bekend als Espumante, is een soort mousserende wijn die in Chili wordt geproduceerd, voornamelijk in de wijngebieden van de Central Valley en de Bío Bío Valley.

De druivensoorten die worden gebruikt bij de productie van Chileense mousserende wijn zijn onder meer Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc, en sommige producenten gebruiken ook een reeks andere druivensoorten.

Het productieproces voor Chileense mousserende wijn volgt typisch de traditionele methode van secundaire gisting in de fles, vergelijkbaar met champagne. De wijn wordt gemaakt door eerst een stille wijn te produceren, die vervolgens wordt gebotteld met een mengsel van gist en suiker om een tweede gisting te ondergaan. Dit proces creëert koolstofdioxide en geeft de wijn zijn bubbels.

Na de gisting rijpt de wijn gedurende een bepaalde periode, meestal enkele maanden of zelfs jaren, op zijn droesem om zijn smaken en aroma's te ontwikkelen. De wijn kan in verschillende stijlen worden geproduceerd, van droog tot zoet, en kan wit of rosé van kleur zijn.

Chileense mousserende wijn wordt vaak gedronken als aperitief en past goed bij een scala aan gerechten, waaronder zeevruchten, sushi en lichte salades.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst