Rheingau wijnen

Rheingau wijnen

Duitse Rheingau wijnen

Het wijngebied Rheingau, gelegen in de deelstaat Hessen in het westen van Duitsland, is een van de bekendste wijngebieden van het land. De wijngaarden van de regio zijn aangeplant op de hellingen van de Rijn, wat een matigende invloed heeft op het klimaat, waardoor een langer groeiseizoen mogelijk is en enkele van de meest iconische wijnen van Duitsland worden geproduceerd.

De regio Rheingau staat vooral bekend om zijn witte wijnen, waarvan de bekendste druivensoort Riesling is. Rheingau Riesling-wijnen zijn typisch medium tot full-bodied, met een levendige zuurgraad en smaken van perzik, abrikoos en citrus. De regio produceert ook andere witte druivensoorten, zoals pinot blanc en chardonnay.

De regio Rheingau staat ook bekend om zijn rode wijnen, met name die van de druivensoort Pinot Noir. Rheingau Pinot Noir-wijnen zijn typisch medium tot full-bodied, met smaken van kersen, frambozen en een vleugje kruiden.

Rheingau-wijnen kunnen worden geclassificeerd op basis van hun rijpheidsniveau, met als meest voorkomende niveaus Kabinett, Spätlese, Auslese en Beerenauslese. Deze wijnen variëren in zoetheid, waarbij Kabinett de droogste is en Beerenauslese de zoetste.

Filter
Aflopend sorteren

15 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

15 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst