Domaine Joël Delaunay

Domaine Joël Delaunay

Domaine Joël Delaunay

Domaine Joël Delaunay is gelegen nabij het beroemde Château de Chenonceau, ten oosten van Tours in een klein dorpje Pouillé (41). Trots op hun 37 hectare in de appellations Touraine en Touraine Chenonceaux, sieren de groene lijnen van de familiewijngaard de heuvels die grenzen aan de Cher.

Het biedt een uitzonderlijk uitzicht over de prachtige Cher-vallei en maakt deel uit van de wijnroute van de Loire-vallei, een beroemde toeristische route die rijkelijk bezaaid is met wijnboerendorpen, koninklijke kastelen en ongerepte natuurlijke landschappen.

Wijnmaker Thierry Delaunay staat bekend om zijn geheel eigen stijl van wijn maken en produceert elegante wijnen met zachte zuren en een hoogontwikkeld aroma. Hij heeft hiervoor de beschikking over de Sauvignon Blanc druif zowel buiten als in de Touraine, groeiend op een bodem van silicium en kalk. Bij het cultiveren van de wijnranken en het maken van de wijn doet Thierry zo veel mogelijk zijn best de wijn de expressie van de bodem mee te geven, zodat de frisheid van de Sauvignon Blanc geheel tot zijn recht komt. Thierry bezit sinds enkele jaren ook een biologisch werkend domein La Brossette.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst