Joël Delaunay

Joël Delaunay

Domaine Joël Delaunay

Domaine Joël Delaunay is een wijnmakerij in familiebezit in de Loire-vallei in Frankrijk. Het wijnhuis werd in 1898 opgericht door Joël Delaunay en wordt nu gerund door zijn achterkleinzoon, Thierry Delaunay. Het landgoed omvat wijngaarden in de regio's Touraine, Anjou en Muscadet en produceert een breed scala aan wijnen, waaronder Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Gamay en Cabernet Franc.

De wijngaarden worden beheerd met behulp van duurzame praktijken en de wijnmakerij zet zich in voor het behoud van de natuurlijke omgeving van de Loire-vallei. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd voordat ze worden gefermenteerd met natuurlijke gisten in roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling. De resulterende wijnen zijn fris, levendig en expressief en weerspiegelen het unieke terroir van elke wijngaard.

Domaine Joël Delaunay staat vooral bekend om zijn Sauvignon Blanc, die in verschillende stijlen wordt geproduceerd, waaronder de frisse en verfrissende Touraine Sauvignon Blanc, de elegante en complexe Cheverny Blanc en de rijke en intense Sancerre Blanc. De op Chenin Blanc gebaseerde wijnen van de wijnmakerij staan ook hoog aangeschreven, waarbij de droge en mineraalgedreven Anjou Blanc en de halfdroge en honingachtige Coteaux du Layon beide lovende kritieken krijgen.

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst