Terre Cevico

Terre Cevico

Terre Cevico

Terre Cevico is een Italiaanse wijnmakerij in de regio Emilia-Romagna, met name in de provincie Reggio Emilia. De wijnmakerij is actief sinds 1962 en produceert een verscheidenheid aan wijnen van zowel lokale als internationale druivensoorten. De focus van Terre Cevico ligt op het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het terroir van de regio vertegenwoordigen, terwijl ook moderne wijnbereidingstechnieken worden toegepast.

De wijngaarden van Terre Cevico bevinden zich in de heuvels van Reggio Emilia, waar de bodem rijk is aan kalksteen en klei. De wijnmakerij produceert een scala aan wijnen, waaronder rode, witte en mousserende wijnen, met een bijzondere nadruk op Lambrusco. Naast de traditionele Lambrusco-wijnen produceert Terre Cevico ook een aantal unieke melanges, zoals de "Vigna del Cristo", die Lambrusco combineert met Merlot en Cabernet Sauvignon.

Terre Cevico staat bekend om zijn toewijding aan duurzame landbouw, waarbij biologische en biodynamische landbouwpraktijken worden gebruikt om zijn druiven te verbouwen. Het wijnhuis zet zich ook in om zijn impact op het milieu te minimaliseren door zonnepanelen te gebruiken voor energie en gerecyclede materialen te gebruiken in de verpakking.

Over het algemeen is Terre Cevico een gerespecteerde producent van hoogwaardige wijnen uit de regio Emilia-Romagna, met een focus op traditionele druivensoorten en duurzame wijnbereidingspraktijken.

Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

4 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst