Thillardon

Thillardon

Domaine Thillardon

Domaine Thillardon is een familiebedrijf in het hart van de Beaujolais-regio in Frankrijk. Het domein is in 2008 opgericht door de broers Paul en Charles Thillardon, die uit een lange rij wijnmakers komen. Het domein beslaat 17 hectare wijngaarden, met een focus op biologische en biodynamische landbouwpraktijken. De wijnstokken zijn geplant op granietbodems en worden met de hand verzorgd.

De gebroeders Thillardon produceren een reeks rode, witte en roséwijnen, waaronder de bekende "Les Carrières" en "Chassignol" cuvées. Hun wijnbereidingsfilosofie is gebaseerd op minimale tussenkomst, met de nadruk op het voor zichzelf laten spreken van het terroir. De druiven worden met de hand geoogst en gefermenteerd met natuurlijke gisten. De wijnen rijpen in eikenhouten vaten voor verschillende tijdsduur, afhankelijk van de cuvée.

De gebroeders Thillardon staan bekend om hun innovatieve wijnbereidingstechnieken, waaronder het gebruik van betonnen eieren en amforen voor fermentatie en rijping. Ze zetten zich ook in voor duurzame landbouwpraktijken en het domein is sinds 2014 biologisch gecertificeerd.

Over het algemeen is Domaine Thillardon een kleine maar hoog aangeschreven producent van Beaujolais-wijnen, bekend om hun toewijding aan kwaliteit en duurzame praktijken.

Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst