Chianti wijnen Italië

Italiaanse Chianti wijnen

Chianti is een rode wijn die wordt geproduceerd in de Chianti-regio in Toscane, Italië. Het is een van de beroemdste en meest geproduceerde wijnen van Italië en wordt gemaakt van minimaal 80% Sangiovese-druiven, aangevuld met andere druiven zoals Canaiolo, Colorino of Cabernet Sauvignon.

Chianti-wijnen hebben een diepe robijnrode kleur en hebben aroma's van kersen, pruimen, viooltjes en specerijen. De smaak is droog, met een uitgesproken zuurgraad en stevige tannines. Chianti Classico is een subregio binnen Chianti, die bekend staat om zijn kwaliteit. De wijn moet minstens 80% Sangiovese-druiven bevatten en minstens 12 maanden rijpen voordat hij op de markt komt.

Andere subregio's binnen de Chianti-regio zijn onder meer Chianti Rufina en Chianti Colli Senesi. Rufina-wijnen worden geproduceerd in de heuvels van de Arno-vallei, waar ze profiteren van de koelere temperaturen. Deze wijnen hebben over het algemeen meer tannines en kunnen langer bewaard worden dan andere Chianti-wijnen. Chianti Colli Senesi is een subregio ten zuiden van Siena en heeft een lichtere, fruitige smaak.

Chianti-wijnen kunnen jong worden gedronken, maar worden vaak ook bewaard om te rijpen en complexer te worden. Een Chianti Riserva moet bijvoorbeeld minstens twee jaar rijpen, waarvan minstens drie maanden op fles.

Filter
Aflopend sorteren

25 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

25 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst