Pinot Noir wijnen Nieuw Zeeland

Pinot Noir wijnen Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland Pinot Noir

Nieuw-Zeelandse Pinot Noir is een type rode wijn gemaakt van de Pinot Noir-druivensoort die wordt verbouwd in de verschillende wijnregio's van Nieuw-Zeeland. Pinot Noir is een van de meest aangeplante druivensoorten in Nieuw-Zeeland en wordt beschouwd als de belangrijkste rode wijndruif van het land.

Nieuw-Zeelandse Pinot Noir is typisch medium-bodied met een matige tanninestructuur en zuurgraad. Het staat bekend om zijn heldere fruitsmaken, waaronder rode kersen, frambozen, aardbeien en pruimen, evenals bloemige tonen zoals viooltjes en rozen. Sommige producenten gebruiken ook houtrijping om complexiteit en diepte aan de wijn toe te voegen.

De meest bekende regio voor Pinot Noir in Nieuw-Zeeland is Central Otago, gelegen in het zuidelijke deel van het Zuidereiland. Andere opmerkelijke regio's zijn Martinborough, Marlborough en Waipara. Elk van deze regio's heeft unieke terroirs, die voor subtiele verschillen in de stijl en smaak van de wijnen kunnen zorgen.

Nieuw-Zeelandse Pinot Noir wordt vaak vergeleken met Bourgondische Pinot Noir vanwege zijn vergelijkbare smaakprofiel en stijl. De Nieuw-Zeelandse Pinot Noir is in zijn jeugd echter vaak meer fruitig en benaderbaar in vergelijking met de Bourgogne, die enkele jaren rijping kan vergen om zijn hoogtepunt te bereiken.

Over het algemeen is Nieuw-Zeelandse Pinot Noir een populaire en gewaardeerde stijl van rode wijn die meer aandacht en erkenning krijgt op het internationale wijnpodium.

Filter
Aflopend sorteren

14 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

14 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst