Firriato

Firriato

Firriato

Firriato is een Italiaanse wijnmakerij in Trapani, aan de westkust van Sicilië. Het bedrijf werd eind jaren tachtig opgericht door Salvatore Di Gaetano, die een passie had voor het maken van wijn en geloofde in het potentieel van het Siciliaanse terroir. Tegenwoordig is Firriato een van de belangrijkste wijnmakerijen op Sicilië en produceert het een breed scala aan wijnen van hoge kwaliteit.

Firriato bezit vier landgoederen in verschillende delen van Sicilië, elk met zijn eigen unieke microklimaat en bodemkenmerken. De landgoederen bevinden zich in de gebieden Trapani, Marsala en de Etna. De wijngaarden van de wijnmakerij beslaan in totaal meer dan 300 hectare en zijn beplant met een verscheidenheid aan inheemse en internationale druivensoorten.

Firriato produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rode, witte en roséwijnen, maar ook mousserende wijnen en dessertwijnen. Enkele van de belangrijkste druivensoorten die door de wijnmakerij worden gebruikt, zijn Nero d'Avola, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Perricone, Zibibbo en Catarratto.

De wijnen van Firriato hebben in de loop der jaren talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen, zowel in Italië als internationaal. Het wijnhuis staat bekend om zijn inzet voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor het milieu en is sinds 2015 gecertificeerd als biologisch.

Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

1 Item

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst