Peter Zemmer

Peter Zemmer

Peter Zemmer

Het familiebedrijf is opgericht in 1928. Sinds die tijd produceert wijnmaker Peter Zemmer Italiaanse topwijnen. De teelt van wijngaarden is al bijna een eeuw een belangrijk onderdeel van de familiegeschiedenis. De 3e generatie toont nog steeds hetzelfde enthousiasme voor wijn.

De wijnmakerij van Zemmer

Peter Zemmer is gevestigd in en rond Cortina in Alto Adige in Zuid Tirol. Een wijnbouwgebied dat al beroemd was als wijnbouwgebied tijdens de periode van de Romeinse keizers. Wijn, cultuur en kunst zijn nauw met elkaar verweven in de geschiedenis van Alto Adige in Zuid-Tirol. Door talloze generaties van wijnbouwers is Alto Adige als een land van kwaliteitswijnen bekend geworden. Het speciale microklimaat in deze vallei zorgt ervoor dat de wijnen onder de beste omstandigheden groeien.

Wijnkelders

Het hart van het wijnhuis is de nieuw geïnstalleerde kelder met houten vaten. Hoogwaardige wijnen rijpen in zowel grote als kleine vaten van Franse eik (barriques).

Ervaring en Kwaliteit

De waardevolle ervaring van Peter Zemmer garandeert de kwaliteit van de Italiaanse wijnen. Dit in harmonie met de omringende natuur. Het expressieve karakter van deze wijnen wordt gevormd in de wijngaard.  Intensieve verzorging van de wijnstokken is de essentiële voorwaarde voor de authentieke wijnen. Maar ook een zorgvuldige selectie zorgt hiervoor. Peter Zemmer hecht veel waarde aan de productie van natuurlijke wijnen. Deze wijnen weerspiegelen hun karakter van oorsprong nauwkeurig. Het fascinerende samenspel tussen innovatie en traditie, mens en omgeving, sensualiteit en gevoel komt tot uiting in de gevoeligheid en passie waarmee Peter Zemmer zijn Italiaanse wijnen tot leven wekt.

Alto Adige

Alto Adige ofwel Südtirol is een favoriete plek voor elke druivenras. Goede wijnen komen voort uit uitstekende druiven en een rijke bodem. De wijnboeren van Alto Adige weten dat de bijzonder hoge kwaliteit van de wijnen alleen op de lange duur kan worden behouden door duurzame teelt, en om die reden besluiten ze heel zorgvuldig welk druivenras op welke locatie moet worden geplant. Omdat alleen op zijn "favoriete plek" een bepaalde druivensoort zijn volledige aroma, zijn volledige kracht en zijn unieke persoonlijkheid onthult. Met milieuvriendelijke teeltmethoden in de wijngaarden, vaak met handwerk op steile terrasvormige hellingen, zorgen de wijnbouwers van Alto Adige voor de groei van hun wijndruiven. De extra inspanning loont, niet alleen voor de kwaliteit van de wijn maar ook voor de bescherming van het landschap.

Door de zogenaamde "geïntegreerde" wijnbouw te gebruiken, ondersteunen de wijnbouwers de eigen weerstand krachten van de druif, waardoor ze nuttige insecten beschermen en hun verspreiding bevorderen. Strenge beperkingen van de opbrengsten en de consistente conversie van klassieke pergola tralies naar het moderne draadframe (Guyot) hebben de kwaliteit van de wijnstokken verbeterd.

Filter
Aflopend sorteren

10 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

10 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst