Peter Zemmer

Peter Zemmer

Peter Zemmer

Peter Zemmer is een wijnmakerij gelegen in het plaatsje Cortina s.s.d.v. in de provincie Bolzano in Noord-Italië. Het wijnhuis is opgericht in 1928 en is al drie generaties in handen van de familie Zemmer. De wijngaarden van Peter Zemmer liggen op een hoogte van 200 tot 1000 meter boven zeeniveau, en zijn gelegen op de hellingen van de bergen van de Dolomieten.

Het wijnhuis produceert een reeks witte, rode en roséwijnen en staat vooral bekend om zijn Pinot Noir- en Gewürztraminer-wijnen. De wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele methoden, met veel aandacht voor detail tijdens het wijnbereidingsproces. De wijnmakerij beoefent ook duurzame wijnbouw, met de nadruk op het behoud van het lokale ecosysteem en het verminderen van het gebruik van chemicaliën in de wijngaarden.

Enkele van de opmerkelijke wijnen geproduceerd door Peter Zemmer zijn de Pinot Grigio, Pinot Noir Riserva, Gewürztraminer en Lagrein Riserva. Deze wijnen worden gekenmerkt door hun evenwicht, complexiteit en elegantie en staan hoog aangeschreven bij zowel wijnliefhebbers als wijncritici. De wijnmakerij produceert ook een scala aan mousserende wijnen, waaronder een Metodo Classico Brut gemaakt van Chardonnay- en Pinot Noir-druiven.

Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

8 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst