Reuilly

Reuilly

Reuilly

Reuilly is een wijnappellatie gelegen in de regio Centre-Val de Loire in Frankrijk. Het is een kleinere en minder bekende appellatie in vergelijking met sommige andere wijngebieden in de Loire-vallei, maar het staat bekend om zijn witte, rode en roséwijnen.

De witte wijnen van Reuilly worden hoofdzakelijk geproduceerd van de Sauvignon Blanc-druif. Deze wijnen staan bekend om hun frisse zuurgraad, citrus aroma's en soms florale tonen. Ze kunnen vergelijkbaar zijn met de Sauvignon Blanc-wijnen uit nabijgelegen gebieden zoals Sancerre en Pouilly-Fumé.

Reuilly produceert ook rode en roséwijnen, voornamelijk gemaakt van de Pinot Noir-druif. De rode wijnen hebben vaak fruitige aroma's van rood fruit, terwijl de roséwijnen verfrissend en levendig zijn.

Reuilly heeft de afgelopen jaren stappen gezet om de kwaliteit van zijn wijnen te verbeteren en heeft enige erkenning gekregen voor zijn inspanningen. Het is een interessante appellatie voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar minder bekende en vaak betaalbare alternatieven binnen de Loire-vallei.

Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

6 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst