Kruger Rumpf

Kruger Rumpf

Kruger Rumpf

Weingut Kruger-Rumpf is een Duits wijnlandgoed in de wijnstreek Nahe. Het werd opgericht in 1790 en wordt momenteel gerund door de 10e generatie van de familie. Het landgoed heeft 35 hectare wijngaarden verspreid over 30 verschillende percelen, allemaal gelegen op de steile hellingen van de Nahe-vallei.

De wijngaarden zijn aangeplant met verschillende druivensoorten, waaronder Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Gris en Müller-Thurgau. De focus van het landgoed ligt op het produceren van Riesling-wijnen van hoge kwaliteit, die bekend staan om hun elegantie, complexiteit en verouderingspotentieel.

Het wijnbereidingsproces bij Weingut Kruger-Rumpf is traditioneel en gericht op minimale tussenkomst om de unieke kenmerken van elke wijngaard tot uiting te laten komen in de wijnen. Druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen het beste fruit wordt gebruikt. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks of grote eikenhouten vaten, afhankelijk van de wijn.

Het landgoed produceert een scala aan verschillende wijnen, van droog tot zoet, evenals enkele mousserende wijnen. Enkele van hun meest opmerkelijke wijnen zijn de Riesling "Munsterer Pittersberg" en "Munsterer Rheinberg" uit de Munsterer-vallei, evenals de "Schiefer" Riesling van de Schieferlay-wijngaard. De wijnen van Weingut Kruger-Rumpf hebben in de loop der jaren talloze onderscheidingen en onderscheidingen ontvangen en staan hoog aangeschreven bij zowel wijncritici als wijnliefhebbers.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst