Raddeck

Raddeck

Weingut Raddeck

Weingut Raddeck is een kleine familiewijnmakerij in de wijnstreek Rheingau in Duitsland, bekend om het produceren van Riesling-wijnen van hoge kwaliteit. Het wijnhuis werd in 1981 opgericht door Klaus-Peter en Martina Raddeck, die een passie hadden voor wijnmaken en zich inzetten voor duurzaamheid.

De wijnmakerij is gelegen in de stad Oestrich-Winkel, die een lange wijntraditie heeft die teruggaat tot de 12e eeuw. De wijngaarden zijn aangeplant op hellingen op het zuiden met uitzicht op de Rijn, wat zorgt voor een uniek microklimaat dat ideaal is voor het telen van Riesling-druiven.

Weingut Raddeck produceert een scala aan Riesling-wijnen, van droog tot zoet, evenals een beperkte hoeveelheid Pinot Noir. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen het beste fruit wordt gebruikt in het wijnbereidingsproces. De wijnen worden gefermenteerd in roestvrijstalen tanks met behulp van natuurlijke gisten, waardoor het unieke karakter van de druiven naar voren komt.

Een van de unieke kenmerken van Weingut Raddeck is hun inzet voor duurzaamheid. De wijnmakerij gebruikt alleen organische meststoffen en maakt gebruik van een reeks natuurlijke plaagbestrijdingstechnieken om het gebruik van chemicaliën in de wijngaarden te minimaliseren. Ze gebruiken ook zonne-energie om elektriciteit op te wekken voor de wijnmakerij en hebben een reeks energiebesparende maatregelen geïmplementeerd om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filter
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst